Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Systime
Tilbage til oversigt
Brevkassebestyrer i Vestjylland? Gæst i Nazityskland? Fortidens flammer? En myggelarve?

Brevkassebestyrer i Vestjylland? Gæst i Nazityskland? Fortidens flammer? En myggelarve?

Den nyeste litteratur tager dig med til store og små afkroge af verden – og af følelsesregisteret. iBogen De seneste fem års litteratur er opdateret med fem nye litterære perler fra 2020 samt et nyt tema om identitetspolitik.

Hvert år sendes en strøm af spændende ny litteratur ud fra forlagene, og 2020 var ingen undtagelse. Det er derfor noget af et benspænd at skulle udvælge en lille håndfuld, der tilmed skal være repræsentative, favne tidens tendenser samt være nyskabende i stil og form. Det er ikke desto mindre den opgave, forfatterne til De seneste fem års litteratur hvert år stilles, og i år er det Karen Wagner, Nicolai Rekve Eriksen og Peter Jensen, der har udvalgt fem litterære perler fra 2020:

  • Stine Pilgaard: Meter i sekundet
  • Kristina Stolz: Paradis først
  • Kirsten Thorup: Indtil vanvid, indtil døden
  • Tine Høeg: Tour de Chambre
  • Peter Adolphsen: Små historier 3

– som altid med tilhørende arbejdsspørgsmål samt oplæsninger og interviews med forfatterne. 

I introduktionen finder du et nyt afsnit om identitetspolitik, der bl.a. berører begreber som 'hvidhedsdebat' og 'kulturel appropriation'. Introduktionen skitserer en række temaer og fællestræk mellem antologiens mange forskelligartede tekster og giver relevante og brugbare undervisningsvinkler. Og så er der god inspiration at hente til opgaveskrivningen ifm. SRP og DHO.

Husk, at du kan finde tidligere års tekster og arbejdsspørgsmål (2010-2015) i arkivet.

Skrevet af: Mette Christensen
Udgivet: 03 Sep 2021