Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Systime
Tilbage til oversigt
Fra luftkasteller til træprodukter

Fra luftkasteller til træprodukter

Der er ikke langt fra idé til virkelighed. Før jeg får set mig om, ruller der en glampingvogn ud af laserskæreren, og beboeren er en skalafigur i 1:20 af en lærer.
Lotte Dahl Andersen er i gang med at skrive en grundbog til teknikfaget Udvikling og produktion, træ. "Der er ikke langt fra idé til virkelighed. Før jeg får set mig om, ruller der en glampingvogn ud af laserskæreren, og beboeren er en skalafigur i 1:20 af en lærer", fortæller hun.

I iBogen Træets dimensioner får elever og lærere en tydelig oplevelse af at befinde sig i et procesfag, som bevæger sig fra analyse til praksis. Ordet og tegningen går hånd i hånd. Den visuelle formidling inviterer læseren ind i et univers, hvor det konkrete og det abstrakte er to sider af samme sag. Emnerne skæres ud i pap, træ eller papir. Mennesket er til stede i forskellige skalaer, bogstaveligt talt lige til at printe, klippe ud eller skære med laserskæreren.

I et øjebliksbillede fra faget ruller en glampingvogn i fleksibel finér ud af laserskærerens lette tåge. Snoede spåner flyver fra en tapsamling, som forfines med stemmejernet. Cnc-fræseren baner sig vej gennem et coronaformet ludo-spil. Idéerne opstår gennem forståelsen af målgruppen, sammenhængen, stedet og materialet. Nysgerrighed, viden og teknisk kunnen i skøn forening er vejen til det gode teknikfagsprojekt i faget udvikling og produktion, træ.

Det er det eneste fag, jeg kender, hvor luftkasteller kan transformeres til træ og drømme tæller på karakterskalaen.

Lotte Dahl Andersen, forfatter.

Træets dimensioner er bygget op efter PBL-modellen og afspejler processen som en cirkel, eleven følger hele vejen rundt fra de indledende undersøgelser og idégenerering til eksamensrapporten og det fysiske produkt i træ.

Skrevet af: Torben Benoni – projektleder
Udgivet: 28. april 2022