Systime
Tilbage til oversigt
Kom med på rejse til Marokko

Kom med på rejse til Marokko

I den nye udgivelse Le Maroc au cœur, som er efterfølgeren til La Provence au cœur, bliver eleverne inviteret med på en rejse til det spændende Marokko. 

Vi følger forfatterne Anna og Monique rundt i landet og oplever på nær hold deres forundring og begejstring over naturen og kulturen - og ikke mindst gæstfriheden hos de marokkanere, de møder.

Bogen er inddelt i tre dele, hvor første del er Anna og Moniques fælles rejse til Rabat, Casablanca, Marrakech, Ouarzazate, Meknès og Tanger. Anden del om- handler Annas ophold i Atlanterhavs byen Essaouira og hendes møde med den lokale voodoo inspireret malerkunst. Her fascineres hun af atmosfæren og de lokales imødekommenhed. I tredje del fokuseres der på Moniques oplevelser i byen Fès, Vi får indblik i hendes møde med byens kulturelle liv, og vi er med, når hun bliver optaget i en marokkansk familie.

De tre dele kan læses uafhængigt af hinanden. Den røde tråd, som binder de tre dele sammen, er venskabet mellem Anna og Monique samt historien om deres liv sammenholdt med deres fascination af naturen, marokkanernes kulturelle og spirituelle praksis samt kunstformer som billedkunst, musik og dans.

Hvert afsnit er rigt illustreret, gloseret og efterfølges af varierede øvelser med fokus på kulturmødet og opnåelse af interkulturel kommunikativ kompetence. Teksten er skrevet i elevvenligt sprog med flere autentiske samtalesituationer.

Første kapitel ligger klar i iBogen, så der er allerede nu mulighed for at begynde rejsen med eleverne.

Skrevet af: Anna Elisabeth Kristensen
Udgivet: 13. december 2021