Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Systime
Tilbage til oversigt
Prisvindende grundbog til engelsk gennemgår en total revidering

Prisvindende grundbog til engelsk gennemgår en total revidering

Ud over de bedste og mest læste tekster fra den første udgave er der i den nye Worlds of English fokus på temaer som etnicitet og ulighed. Man vil således finde nye tekster som Hillbilly Elegy af J.D. Vance, Winter's Bone af Daniel Woodrell, The Underground Railroad af Colson Whitehead og Poverty Safari af Darren McGarvey.

Tilsvarende har temaer som køn, klima og FN’s verdensmål fået mere plads i bogen. Kapitlet Going Global dækker i den nye udgave tre områder: Hong Kong, Afrika og Australien. Her tages der bl.a. fat i emner som Hong Kong og identitet og imperialismens konsekvenser, mens der er kommet mere fokus på lingua franca og kultur i kapitlet Language and Cultures

I den nye udgave af Worlds of English dækkes flere hhx-relaterede områder både i arbejdsspørgsmål og i nyt materiale som fx Celebrity Endorsement og Hofstedes kulturdimensioner –  til glæde for alle gymnasieformer.

Selvom Worlds of English fremstår funklende ny, vil man stadig føle sig godt hjemme i den. Grundstrukturen er bevaret, og opbygningen er genkendelig med mange tekstnære såvel som kreative opgaver. Tekstarbejdet følger stadig den taksonomiske progression, der vil være mange bekendt som CAIP-modellen. På samme måde er WOE’s særlige kvalitet med oplæsning af teksterne ved native speakers samt videoer og interviews bevaret.


Læs mere om forfatternes arbejde med opdateringen i artiklen herunder: 

sysTIMES: En klassiker til engelsk løftes til nye højder

Hør forfatterne fortælle om den spændende rejse, de har begivet sig ud på, i opdateringen af Worlds of English, så den kommer til at stå lige så dugfrisk, som den gjorde, da den udkom for 10 år siden. 

Læs hele artiklen her
Skrevet af: Aysun Eva Ardik
Udgivet: 13 Sep 2021