Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Systime
Tilbage til oversigt
Rejsen til Exoplaneten

Rejsen til Exoplaneten

“Du og dine venner har sammen fundet frem til eksistensen af en beboelig exoplanet i den fjerne ende af Mælkevejen. I gider ikke Jorden mere, så I pakker jeres ting og gør et race ud af, hvem der først kommer til exoplaneten.”

Sådan starter spillet Rejsen til Exoplaneten, hvor det gælder om at rejse ud af Solsystemet og nå frem til en fjern exoplanet.

Der er flere veje ud af Solsystemet, og undervejs i spillet støder man på alverdens forunderlige fænomener som ormehuller, neutronstjerner og asteroidefelter, man bliver udsat for relativistiske effekter som tidsforlængelse og længdeforkortning, og møder liv på andre planeter.

Rejsen til Exoplaneten kan spilles af op til fire spillere pr. spilleplade, og spillet kan afvikles på en undervisningstime. Det retter sig mod astronomi-hold, men kan også bruges i undervisningen i astronomi på fysik C-hold.

Rejsen til Exoplaneten

Spillet er udviklet af ​​Esben Aagaard, Tobias Lysdal Norrbohm, Andreas Mohr Pedersen, Christian Dissing Poulsen og Jonatan Rudrasingam, som en eksamensopgave i kurset Relativitetsteori og astrofysik på første år af fysikstudiet på Aarhus Universitet. Underviser på kurset var blandt andre Ole Eggers Bjælde, som er medforfatter til Systimes iBog® Astronomi.

Skrevet af: Kristian Jørgensen
Udgivet: 01. december 2021