Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Systime
Tilbage til oversigt
Sæt fokus på international politik med Kampen om Arktis

Sæt fokus på international politik med Kampen om Arktis

I takt med at isen smelter banes vejen for nye skibsruter og aktiviteter i Arktis. Den nye temabog, der er på vej til samfundsfag, Kampen om Arktis, sætter fokus på områdets stigende betydning og rolle i internationale sammenhænge. 

Grønland bliver i højere og højere grad vigtig for verdens stormagter og derfor også for Danmark. Rigsfællesskabet er under stigende pres.

I takt med at isen smelter, åbnes der op for nye skibsruter og aktiviteter i Arktis. De arktiske stater er opmærksomme på områdets stigende betydning, og verdens stormagter ønsker alle indflydelse i regionen. Det skaber usikkerhed i internationale sammenhænge – vil det fredelige samarbejde fortsætte, eller stiger konfliktniveauet? Og hvad betyder det for Rigsfællesskabet? Hvordan vil Danmark håndtere udviklingen og stormagternes interesse? Og hvilken position har Danmark i international politik? 


Det er spørgsmål som disse, der bliver behandlet i bogens 8 kapitler. Kampen om Arktis indeholder desuden fokusspørgsmål og varierende øvelser til alle kapitler.

 

Tag allerede nu et kig i kapitlerne: 

 

 

Skrevet af: Helle Hauge Bülow – projektleder
Udgivet: 03. januar 2022